Kalitenin Tek 
Adresi

Bize Ulaşın !

+90 552 388 7233

Patent Tescili

Patent Tescili genellikle Marka Tescili ile karıştırılıyor olsa da Patent Tescili’nin konusu buluşlardır. Marka Tescili bir ürünün ya da hizmetin isim, logo, slogan gibi diğer markalardan ayırt edici unsurlarına koruma sağlarken, Patent; sahibine buluşu üzerinde ekonomik olarak yararlanma imkânı sağlayan ve söz konusu buluştan başkalarının yararlanmasını yasaklama imkânı veren muhtelif süreler için geçerliliği olan hukuki bir belgedir.

Patentler Fuar Görevi Görür.

Patentler şirketler için fuar görevi görür. Bu konuda EU TRADE olarak sanayicilerimiz için özel çalışmalar yapmaktayız. Yenilikleri görmek bakımından özellikle çok masraf gerektiren yabancı ülkelerdeki fuarlara gidemeyenler, bu hizmetimizden yararlanarak sektörlerindeki yeniliklerden haberdar olabilmektedir.

Buluşunuzu “Patent” İle Koruyun.

Buluşunuz için harcadığınız zaman, para ve emeğiniz adına buluşunuzu piyasaya sunmadan patent başvurusu yapmanız size çok şey kazandırır.
Buluşunuzu patent ile korumamanız durumunda siz piyasada ürününüzü tanıtmaya başlamadan taklit ürünler size çok farklı bir rekabet ortamı oluşturabilir.

Patent Tescil Hakkı Neden Önemlidir?Patent Tescili Almak İçin İlk Başvuran Kişi Neden Siz Olmalısınız?
Patent İsteme Hakkı Nedir?

Patent isteme hakkı, buluşu yapana veya onun haleflerine ait olup başkalarına devri mümkündür. Buluş birden çok kişi tarafından birlikte gerçekleştirilmişse patent isteme hakkı (taraflar başka türlü kararlaştırmamışsa) bunlara müştereken ait olur. Aynı buluş, birbirinden bağımsız birden çok kişi tarafından aynı zamanda gerçekleştirilmişse patent isteme hakkı, daha önce başvuru yapana veya diğerine göre rüçhan hakkı olana aittir. Patent Tescili almak için ilk başvuran kişi, aksi sabit oluncaya kadar patent isteme hakkının sahibidir.

Patent Tescili Başvuru Süreci Nasıl Yapılır?

Patent Tescili Başvuru Süreci ile ilgili olarak öncelikle; Patent’in tescile uygun olup olmadığıyla alakalı bir ön araştırma yapılması için mutlaka “Patent Vekillerimiz” ile görüşmenizi tavsiye ederiz. Bununla beraber “Patent Tescili Başvuru Süreci” genel olarak aşağıdaki şekilde işlemektedir :

  • Başvuru formu doldurulur.
  • Tarifname takımı hazırlanır.
  • Tarifname takımı ise aşağıdaki unsurlardan oluşmaktadır.
  • Özet (Tercihen en fazla 150 kelimeden oluşan buluşun hangi teknik alanla ilgili olduğunun anlatıldığı metindir)
  • Tarifname (Buluşu her ayrıntısına kadar açık ve net bir şekilde anlatıldığı kısımdır)
  • İstemler (Buluşun korunması istenilen teknik özelliklerinin numaralandırılarak sıralandığı kısımdır. Her istem tek cümle halinde yazılır)
Patent Tescili’nin Koruma Süresi Ne Kadardır?

Patent Tescili’nin koruma süresi, başvuru tarihinden itibaren 20 yıldır ve bu süre uzatılamaz.

Patent Tescili Araştırması Neden Önemlidir?

İncelemesiz patentin, patent sistemini zaafa uğrattığını dikkate alan kanun koyucu SMK ile incelemesiz patent sistemini tümüyle yürürlükten kaldırdı (SMK 191/3). Ülkemizde artık dünya standartlarında gerçek (incelemeli) patent belgeleri verilebilecek.

Patent ofisi tarafından düzenlenen “Patent Araştırma Raporu” deyim yerindeyse buluşun karnesi niteliğindedir. Eğer karne geçer notlardan oluşuyorsa başvuru sahibi bu sefer inceleme raporunun hazırlanmasını talep eder ve bu rapor da olumlu gelirse başvuruya incelemeli patent belgesi verilir.

EU TRADE olarak yılların verdiği tecrübe ile bugüne kadar binlerce Patent Tescili ve Faydalı Model dosyasını Türkiye içinde ve Yurt Dışında yüzlerce ülkede sonuçlandırmanın verdiği gururla; buluşlarınızın patent mevzuatına uygun biçimde korunması konusunda eğitimli ve deneyimli patent mühendisleriyle hizmet vermekteyiz.

Patent Tescil Belgesi Nasıl Alınır?

Patent başvurusu ve takibi işlemlerini EU TRADE’in deneyimli Patent Vekilleri aracılığıyla güvenle yapabilirsiniz.

Aşağıdaki formu doldurarak Patent ile ilgili tüm sorularınızın yanıtlarını alabilir, Deneyimli Patent Vekillerimiz ile görüşme sağlayabilirsiniz.